وزیر آموزش و پرورش اعلام كرد

تصویب آیین نامه جدید رتبه بندی معلمان

تصویب آیین نامه جدید رتبه بندی معلمان

به گزارش لذت سفر، وزیر آموزش وپرورش با اعلان اینکه سند تحول بنیادین، یک سند تربیتی است و نقشی که برای معلم می بیند، مربی است و نقش وی را در عرصه تربیت پررنگ می کند اظهار داشت: ترمیم سند مصوب شده که یکی از برنامه های الگوی مدرسه تراز است، حال در ۱۰ درصد مدارس دولتی در حال اجراست و سال آینده در ۵۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد.


به گزارش لذت سفر به نقل از ایسنا، علیرضا کاظمی بمناسبت هفته معلم با حاضر شدن در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین دستاوردهای نظام جمهوری ایران اینست که نرخ باسوادی از زیر ۴۰ درصد به ۹۹ درصد رسیده است اظهار داشت: هم اینک نظام تعلیم و تربیت حتی برای یک دانش آموز هم یک معلم می فرستد و هم اکنون بیشتر از ۵ هزار مدرسه با پنج دانش آموز و بیشتر از هزار مدرسه با یک دانش آموز در کشور فعالیت می نمایند.
وی با اشاره به اینکه امروز در آموزش و پرورش در تمام نقاط مورد نیاز، در دوره ابتدایی مدرسه داریم اضافه کرد: این مورد نشان داده است حتی تربیت یک نفر هم برای نظام تعلیم و تربیت مهم می باشد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از صدمه هایی که نظام ما دیده این بوده که جامعه معلمان همیشه در گفتمان اول بوده اما در عمل این گونه نبوده است افزود: بزرگترین اتفاقی که در این دوره و در دولت چهاردهم افتاده، اینست که رئیس جمهور برای نخستین بار آموزش و پرورش را در اولویت اول قرار داده و تابحال بیشتر از ۲۷ جلسه به آموزش و پرورش مختص کرده است.
کاظمی با اشاره به اینکه دو مسئله توسعه عدالت و محرومیت زدایی از فضاهای آموزشی و ایجاد فضاها و تجهیزات استاندارد برای کار یک معلم در دستور کار قرار داده شده است اظهار داشت: خیلی کارهای بزرگی در این سال ها شده اما باز هم با استانداردها فاصله داریم. بخش دیگری که هدف اصلی رئیس جمهور و گفتمان اصلی دولت می باشد، ارتقاء کیفیت مدارس و فضا و تجهیزات و زیرساخت ارتقاء کیفیت است.
وی با اشاره به اینکه روح حاکم بر سند تحول بنیادین و محور و عصاره فعالیتها کیفیت است اضافه کرد: تمام همّ و غم را صرف این مورد کرده و چارچوب اجرایی برای عدالت طراحی نموده ایم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تمام نظام مسایل فضای آموزشی را شهر به شهر و نقطه به نقطه درآورده و ظرفیت تمام دستگاه ها، خیرین و گروههای جهادی را به کار برده ایم افزود: نوع کار در این دولت اتکا به دولت نیست؛ بیشتر از ۵ هزار تیم تشکیل داده و برای هر نقطه، تیم گذاشته شده که ظرفیت ها را شناسایی، مردم را بسیج و هم اکنون بخشی از پروژه ها را هم افتتاح می نماییم.
کاظمی با اشاره به اینکه خیرین مدرسه ساز پارسال ۱۱ همت تعهد کرده بودند که پس از ورود دکتر پزشکیان به مبحث آموزش و پرورش ۱۸ همت کمک کردند که در تاریخ کشور بی نظیر است اظهار داشت: در تمام مدارسی که تاسیس می نماییم، تمام تجهیزات استاندارد را ایجاد می نماییم که نمونه آن در کلات با کمک مردم و با فضای متفاوت چیدمان، کلاس ساخته شد که شاید در تهران هم چنین مدرسه ای نباشد.
وی با اشاره به اینکه مبحث بعدی، کیفیت آموزش است که در دو بخش دنبال می نماییم، اضافه کرد: اگر قرار باشد سطح کیفی مدارس ایجاد شود، دو مبحث کلاس، معلم و مدیر مهم می باشد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای مبحث اول ۴ برنامه شامل آموزش معلمان، تحول در روش های یاددهی و یادگیری و تحول در چیدمان کلاس را در دستور داریم به بخش بعدی یعنی مدیر اشاره نمود و افزود: وقتی نگاه مدیریت تغییر کند، قدرت برنامه ریزی و تحول در برنامه های پرورشی ایجاد و فضای کالبدی مدرسه را تغییر می دهد و می تواند از ظرفیتهای پیرامونی حداکثر استفاده را برده و منجر به ارتقاء کیفیت می شود. وقتی اجتماعات یادگیری در میان معلمان و گروههای پایه بوجود آمد می توانند خودتوان شده و خویش را تقویت نمایند.


شرکت بیشتر از ۴۵ هزار معلم در جشنواره تولید محتوای تدریس باکیفیت
ایجاد قرارگاه عدالت آموزشی


کاظمی با اشاره به اینکه ۳۰۰ هزار معلم آموزش ابتدایی در اجتماعات یادگیری فعال شده اند که این طرح سال جاری در شهر قدس اجرا و از سال آینده در کل کشور اجرا می شود اضافه کرد: تابحال بیشتر از ۴۵ هزار معلم در جشنواره تولید محتوای تدریس با کیفیت شرکت کرده اند.
وی با اشاره به اینکه عدالت ابعاد مختلفی دارد که باید به آن پرداخته شود، اضافه کرد: قرارگاه عدالت آموزشی بوجود آورده ایم که بهترین معلمان در مدرسه ماندگار البرز در ۶ استودیو به شکل آنلاین، روش های تدریس را برای کشور عرضه می دهند و ۲۰ هزار دانش آموز در مدارس شبانه روزی را زیر پوشش دارند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه کارهای زیادی انجام شده و در دوره ابتدایی تلاش می نماییم که هیچ کودک بازمانده از تحصیلی وجود نداشته باشد چونکه از دغدغه های رئیس جمهور است افزود: همین ۲ برنامه عدالت و کیفیت، برگرفته از سند تحول بنیادین است. روح حاکم بر سند، عدالت و کیفیت است.
کاظمی با اشاره به اینکه در دولت قبل، نقشه راه اجرایی سند تحول توسط وزارت آموزش و پرورش در شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوب شد که اجرای آنرا روی میز گذاشته ایم و ستاد هماهنگی اجرای سند تحول ایجاد کردیم اظهار داشت: نقشه راه، ۱۴۷ پروژه در چند خوشه دارد که برای هر کدام، برنامه عملیاتی، شاخص و سامانه تعریف و اولویت بندی کردیم.

وی با اشاره به اینکه چند برنامه پیشران را از داخل سند بیرون آورده ایم که می تواند به حرکت نظام تعلیم و تربیت شتاب دهد که یکی از این برنامه ها تحول در برنامه درسی است که یکی از چالش ها است و با برنامه درسی حافظه محور مواجه هستیم اضافه کرد: برنامه درسی را تبدیل به یک برنامه درسی یکپارچه با محوریت و کنشگری دانش آموز می نماییم. کتاب، بخش مهمی از برنامه درسی است اما تمام برنامه نیست. فعالیتی که خارج از کلاس صورت می گیرد باید جزو برنامه باشد و باید فرصت تمرین به بچه ها داده شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه گامهای اجرایی طراحی شده و سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی هم خوب حرکت کرده است افزود: فرآیند از پایه اول ابتدایی شروع شده و کتاب ها بازنگری شده اند.
کاظمی با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین، یک سند تربیتی است و نقشی که برای معلم می بیند، مربی است و نقش معلم در حوزه تربیت را پررنگ می کند اظهار داشت: ترمیم سند مصوب شده و یکی از برنامه ها الگوی مدرسه تراز است و الان در ۱۰ درصد مدارس دولتی درحال اجراست و سال آینده در ۵۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد.


۱۰۰ هزار معلم و ۲ میلیون دانش آموز، تابستان تحت آموزش هوش مصنوعی قرار می گیرند

وی با اشاره به اینکه نقش فضای مجازی، رسانه و هوش مصنوعی در ترمیم سند کار شده است اضافه کرد: سند ملی هوش مصنوعی را طراحی و تدوین کرده ایم و با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برنامه داریم که ۱۰۰ هزار معلم و ۲ میلیون دانش آموز را در تابستان آموزش دهیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از چالش های مهم و زیربنایی نظام تعلیم و تربیت، کفایت منابع انسانی به لحاظ کمی و کیفی و کفایت منابع مالی است افزود: یکی از نکات مهم در کفایت منابع انسانی، دانشگاه فرهنگیان است که اساسی ترین رکن نظام تعلیم و تربیت است. دانشگاه فرهنگیان همان تربیت معلم قدیم است و زیرساخت های وسیع دارد. دانشگاه فرهنگیان، یکی از بزرگترین دانشگاه های کشور است که بیشتر از ۹۰ پردیس در سرتاسر کشور و ۱۱۰ هزار دانشجو و ۱۶۶۰ هیئت علمی درحال تدریس هستند که همه سابقه معلمی و کار تربیتی و فرهنگی دارند.
کاظمی با اشاره به اینکه اتفاقات خیلی خوبی در این سال ها در دانشگاه فرهنگیان افتاده است، اظهار داشت: سال جاری ۳۲ هزار ظرفیت برای دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی گرفتیم و این مسیر را توسعه می دهیم.



آمار خروج نیروها بواسطه بازنشستگی، از آموزش و پرورش زیاد است

اصلا نگران کمبود نیرو نیستیم
وی با اشاره به اینکه آمار بازنشستگان و خروجی نیرو در آموزش و پرورش زیاد است اظهار داشت: تنها مسیر برای جذب را دانشگاه فرهنگیان نمی توانیم انتخاب نماییم و مبادرت به جذب نیرو از راه آزمون استخدامی ماده ۲۸ می نماییم که آن هم از مسیر دانشگاه فرهنگیان می گذرد و پذیرفته شدگان ۲ ترم در این دانشگاه آموزش می بینند اضافه کرد: ورود به دانشگاه فرهنگیان از راه کنکور را محور اصلی تقویت این دانشگاه می دانیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اصلا نگران کمبود نیرو نیستیم افزود: همانطور که در شروع سال تحصیلی گذشته، یکی از بهترین مهرها را داشتیم، سال جاری هم نگرانی نداریم.
کاظمی با اشاره به اینکه یکی دیگر از چالش های زیربنایی، کفایت در منابع مالی بود که در سایه توجه رئیس دولت ارتقاء پیدا کرد اظهار داشت: سال قبل یکی از بهترین سالهای مالی را داشتیم و حقوق معلمان برای نخستین بار در ۲۲ اسفند واریز شد.


تصویب آئین نامه جدید رتبه بندی معلمان/ شروع از مهر ۱۴۰۴

وی با اشاره به اینکه یکی از اتفاقات خیلی خوب و ارزشمندی که در دولت شهید رئیسی افتاد، رتبه بندی معلمان بود و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم خیلی کوشش کرد اضافه کرد: رتبه بندی اجرا شده بود اما اشکالاتی در اجرا داشت که تمام هم و غم خویش را گذاشتیم، به اعتراضات رسیدگی و آئین نامه جدید رتبه بندی معلمان را برای شروع از مهر ۱۴۰۴ آماده و مصوب کردیم که به دولت عرضه می دهیم. بخشی از چالش ها در این آئین نامه باید حل شود که اصلاح آئین نامه قبلی است و مسیر ارتقاء را مشخص کرده است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه انتقال علم و دانش و تقویت نخبگانی را انجام می دهیم که در المپیاد جهانی رتبه ۳ را کسب کردیم، افزود: در المپیک دانش آموزی هم سال جاری در خیلی از رشته ها قهرمان جهان شدیم و در مجموع رتبه پنجم جهان را کسب کردیم.
کاظمی با اشاره به اینکه در حوزه تقویت هویت دینی و ملی، یکی از وظایف ما انتقال باورهای دینی و ملی و آداب و سنن است که محوری ترین برنامه در این حوزه، توسعه اقامه نماز و فرهنگ قرآن است اظهار نمود: همچون مهم ترین برنامه های این حوزه اینست که سال جاری بزرگترین محفل انس با قرآن جهان در ماه مبارک رمضان را اجرا کردیم و ۲ میلیون حافظ قرآن در سطح کشور داریم.





منبع:

1404/02/13
10:55:37
5.0 / 5
291
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , برنامه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
EnjoyTrip.ir لذت سفر لذت سفر